SONČNA PRIMORSKA

Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Kozina. Cesti naprej sledimo proti Kopru do vasi Petrinje, kjer se usmerimo levo v smeri Podgorja. Cesta, ki se sprva strmo vzpne nas kmalu pripelje na naslednje križišče, kjer nadaljujemo levo. Naprej se peljemo do vasi Podgorje, kjer parkiramo na velikem parkirišču v bližini športnega igrišča.
Dostop iz Kopra: Po stari cesti se peljemo proti Postojni in le malo za vasjo Črni Kal se ostro desno odcepi cesta proti vasi Podgorje. Tej cesti sledimo do velika parkirišča v bližini športnega igrišča, ki se nahaja v vasi Podgorje.
Opis poti:
S parkirišča zavijemo levo po asfaltirani cesti, kjer že čez nekaj metrov opazimo usmerjevalni kažipot, ki nas usmeri levo. Pot nadaljujemo po kolovozu, kjer sledimo markacijam. Čez nekaj časa s kolovoza zavijemo na stezo na katero nas usmeri markacija. Sledi strm vzpon skozi gozd. Iz gozda nato preidemo na čistino, kjer se nam odpre čudovit razgled. Nato zopet nekaj časa hodimo po gozdu na kar preidemo na čistino. Nadaljujemo pot naprej, tik pred vrhom se nahaja tudi manjši borov gozdiček. Po nekaj metrih hoje prispemo na vrh, kjer se nahajata vpisna knjižica in žig.
SLAVNIK...
POGLED NA PODGORJE....
VRH KOJNIKA..
NAPREJ PROTI GOLIČU...
VSAKA SENCA PRIDE PRAV.....
GOLIČ...
POGLED NA HRVAŠKO STRAN...
LIPNIK
ZAVETIŠČE POD KOJNIKOM...
ŠE POGLED NA PREHOJENO POT.....

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KOMARČA-KOMNA-BOGATIN

Prihod parkeljnov treh dežel....PODKOREN 2013