STORŽIČ


Avto lahko parkiramo na višini cca 700m, nad Gamsovim Rajem. Markirana pot gre V od Sv. Lovrenca, na razcepu zavijemo s kolovoza levo v breg in dosežemo sedlo S od Lovrenca. Nadaljujemo ves čas proti S, pot postaja vedno bolj strma. V zgornjem delu gre čez čistine in trave, nakar na višini cca 1400m doseže prečno pot Pl. Javornik - Kališče.
S tega razcepa gremo lahko levo na Pl. Javornik in po Javorniškem žlebu na vrh (lažja, a nekoliko daljša varianta).
Če nameravamo na vrh po JZ grebenu, gremo nekaj metrov po prečni poti v desno (proti Kališču), nato pa po strmi, neoznačeni poti naravnost navzgor. Trave so hudo strme, pazimo, kadar je mokro! Vzpenjamo se levo od grape in tako dosežemo JZ greben. Ozka potka gre po njem proti vrhu. Čez nekaj skalnih stopenj dosežemo vršni del JZ grebena in kmalu pot, ki z leve pride nanj iz Javorniškega žleba. Nato lažje na vrh.
Pot je zelo strma, ni označena in ni zavarovana. V mokrem ali pozimi je nevarna. Sicer pa je to (kljub vročini) eden najlepših pristopov na Storžič. Ni boljšega za kondicijski trening! V sestopu je bolje iti po Javorniškem žlebu (melišče!) in nato po prečni poti do križišča.

pogled skozi meglo....

pogovorpisana druščina na vrhu...


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

KOMARČA-KOMNA-BOGATIN